Kandidát novej sedemkoalície Ján Dobrovič pokrstil svoj volebný Dobrobus

19.09.2005 Prešov

Prešov 19. septembra (TASR) - Na podporu kandidáta do volieb predsedu Prešovského samosprávneho kraja Jána Dobroviča z Ľudovej strany - Hnutie za demokratick...
Prešov 19. septembra (TASR) - Na podporu kandidáta do volieb predsedu Prešovského samosprávneho kraja Jána Dobroviča z Ľudovej strany - Hnutie za demokratické Slovensko (ĽS - HZDS) vznikla sedemkoalícia. Dohodu o nej podpísali dnes v Prešove. Navyše Dobrovič pokrstil svoj volebný dopravný prostriedok - autobus zvaný Dobrobus.

Koalíciu s ĽS - HZDS vytvorili Komunistická strana Slovenska, Strana zelených Slovenska, Zjednotená Slovenská národná strana (SNS), Pravá SNS, Ľavicový blok (ĽB) a Rómska občianska iniciatíva. Politické strany si rozdelili 62 volebných mandátov v 13 obvodoch. Najviac sa ušlo ĽS - HZDS 39, potom KSS 16, po dva ĽB a Strana Zelených a po jednom mandáte majú zvyšné tri subjekty koalície.
Predseda Krajského predstavenstva ĽS - HZDS v Prešove Marián Haľko vyjadril spokojnosť, že \"toľko politických strán sme sa vedeli zhodnúť aj na volebnom programe, aj na tom, že treba riešiť v Prešovskom kraji hlavne tú sociálnu oblasť občanov\". Koalíciu spojilo hlavné Dobrovičovo volebné heslo Bez silnej ekonomiky niet sociálnej politiky. Koaličná dohoda je otvorená ešte aj pre ďalšie strany, ale každý z jej signatárov musí súhlasiť s tým, kto by sa mal k nej pridať. Haľko naznačil, že možno sa k nim pridá Regionálna demokratická hromada Východ a Aliancia nového občana po tom, čo sú v nej vnútorné rozpory. \"Nebudeme však nikoho presviedčať, aby sa k nám pridal, \" dodal.
Predseda Krajského výboru KSS v Prešove a poslanec Národnej rady SR Mikuláš Juščík ocenil, že koalícia je nielen na predsedu vyššieho územného celku, ale očakávajú aj výrazný úspech, čo sa týka volieb poslancov. \"Vybrali sme ľudí takých, za ktorých skutočne sa volič môže postaviť, \" povedal pre TASR.
Dobrovič povedal, že jeho Dobrobus absolvuje počas kampane 13 tisíc kilometrov a zájde o 609 obcí. Všetky podrobnosti o jeho prevádzke sú na internetovej stránke na adrese www.dobrovic.sk.
 

Vyberte región